Svenska Friidrottsförbundet

16 Jan

Friidrotten är en av de största och mest populära idrotterna i Sverige – både bland utövare och publik. Friidrotten attraherar både ung och gammal, man som kvinna.

Svenska Friidrottsförbundet, i dagligt tal Svensk Friidrott, har till uppgift att främja, utveckla och administrera friidrotten. Förbundets roll är att företräda friidrotten i Sverige samtidigt som man svarar för internationella och nationella tävlingar samt landslagets deltagande i bland annat VM, EM och landskamper.

Svenska Friidrottsförbundet som bildades 1895 är ett av de större idrottsförbunden i Sverige och har idag cirka 350 000 medlemmar organiserade i knappt 1 000 föreningar i 23 distrikt. Utöver detta deltar varje år en halv miljon svenskar, där många inte är föreningsanknutna, i löpartävlingar och motionslopp på landsväg och i terräng samt att många fler, över en miljon, har löpning enbart som motionsform utan att tävla.

Basen av all verksamhet bedrivs i föreningarna med ideella ledare. Friidrott är en idrott som kräver många ledare, tränare, domare och instruktörer. Utbildningsverksamheten för dessa är organiserade av nio utbildningscentrum, UC. På central nivå finns förbundsstyrelsen och förbundskansliet för att genomföra det som bestämts av förbundsårsmötet

Hemsida; http://www.friidrott.se/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: